bounce rate چیست؟ + راه های کاهش آن

bounce rate معیاری است برای محاسبه تعامل بازدید کنندگان با سایت شما، محتوا و تمام موارد مربوط به آن. bounce rate زمانی اتفاق می‌افتد که کاربر وارد یک صفحه از وب‌سایت شما می‌شود و بدون انجام درخواست دیگری، سایت شما را ترک می‌کند. در ادامه مقاله متوجه می‌شوید که بانس ریت چیست و چرا به وجود می‌آید. آیا مشکل از طراحی سایت نامناسب است یا سئو داخلی درست انجام نشده!!!

Bounce Rate چیست؟

bounce rate وب سایت شما درصد افرادی را نشان می‌دهد که در صفحه ای از وب سایت شما قرار می‌گیرند و سپس آن را ترک می کنند. آنها روی گزینه دیگری کلیک نمی کنند یا از صفحه دوم سایت شما بازدید نمی کنند. به خاطر داشته باشید که نرخ پرش با نرخ خروج متفاوت است. نرخ پرش فقط بازدیدهای “تک صفحه ایی” را اندازه گیری می کند. بازدیدهایی که در آن افراد بدون تعامل و گشت و گذار در سایت شما، آن را ترک می کنند.

نرخ های خروج کمی پیچیده تر هستند. آنها شامل درصد افرادی هستند که وب سایت شما را از یک صفحه خاص ترک می کنند. صفحه ای که آنها از آن خارج شده اند می تواند آخرین صفحه در یک توالی طولانی از بازدیدهای صفحه باشد. به همین دلیل است که نرخ خروج همیشه به اندازه نرخ پرش نگران کننده نیست.

ساخت سایت

فرمول محاسبه bounce rate

از آنجایی که bounce rate درصد بازدید کنندگانی است که فقط یک صفحه را در سایت شما مشاهده می کنند، با تقسیم تعداد کل بازدیدهای یک صفحه ای بر تعداد کل بازدید کنندگان محاسبه می شود. به عنوان مثال، اگر 100 نفر از سایت شما بازدید کنند و 10 نفر از آنها فقط از یک صفحه بازدید کنند، نرخ پرش شما 10٪ خواهد بود. این عدد احتمالاً در طول زمان تغییر می‌کند. بنابراین تجزیه و تحلیل برای ردیابی تغییرات ورودی سایت، جهت درک اینکه چه چیزی بر bounce rate شما تأثیر می‌گذارد مفید است.

bounce rate خوب چه محدوده درصدی را شامل می‌شود؟

اگر اخیراً به نرخ پرش وب سایت خود نگاهی انداخته باشید، ممکن است از درصد بالای آن دلسرد شده باشید. اما اگر تصمیم بگیرید که نرخ پرش 0٪ را هدف قرار دهید، احتمالاً خود را بیشتر دلسرد می‌کنید. میانگین bounce rate بین 26 تا 70 درصد است. محدوده بهینه آن بین 26 تا 40 درصد است. کسب بانس ریت کمتر از 20 درصد به طور کلی بعید است. برای بهینه کردن bounce rate باید نکاتی را مدنظر داشته باشید. کدهای تکراری، ردیابی نادرست اجرا شده، و افزونه های شخص ثالث همگی می توانند منجر به گزارش نادرست bounce rate شوند.

بر اساس داده‌ هایی که جمع‌ آوری شده، یک نوع سیستم درجه‌بندی نرخ پرش ارائه شده است.

نرخ پرش 25 درصد یا کمتر: زنگ هشدار. احتمالاً قسمتی از سایت شما خراب است.
بانس ریت 26-40درصد: عالی
41-55%: متوسط
56-70٪: بالاتر از حد معمول است، اما بسته به وب سایت می تواند منطقی و قابل قبول باشد.
bounce rate از 70% به بالا: زنگ خطر محسوب می‌شود و احتمالا قسمتی از سایت شما درست کار نمی‌کند.
محدوده bounce rate

میانگین نرخ پرش نیز بسته به دیدگاه مخاطب می تواند تغییر کند. به عنوان مثال، دستگاه های تلفن همراه با 51 درصد بالاترین بانس ریت را در تمام صنایع دارند. در حالی که متوسط ​​bounce rate در دسکتاپ 43٪ و میانگین آن برای تبلت ها 45٪ است. بنابراین، هنگام قضاوت در مورد bounce rate سایت خود، اینکه ترافیک سایت از کجا می آید را نیز، در نظر بگیرید.

bounce rate بالا

bounce rate بیش از 70 درصد، بالاتر از حد متوسط ​​است. اما تا زمانی که بانس ریت به 56 درصد نرسد لزوماً در سطح بالایی قرار ندارد. اگر bounce rate بیش از 90٪ باشد، یک دلیل اصلی برای هشدار محسوب می‌شود. اما معمولاً کاهش آن آسان است. بهبود وضعیت bounce rate، اصلا کار سختی نیست. مواردی مانند طراحی سایت بد، خطا در کد رهگیری، وجود ربات‌های بیش از حد و ناسازگاری مرورگر، می‌توانند مقصر باشند. همچنین توجه داشته باشید که ترافیک بالای رسانه‌های اجتماعی یا تبلیغات پولی و همچنین تعداد زیادی از بازدید کنندگان که با تلفن همراه وارد سایت شما می‌شوند، می‌تواند نرخ پرش شما را نیز افزایش دهد.

13 دلیل برای bounce rate بالا و راهکار هایی برای کاهش آن

1. صفحه آهسته بارگذاری می شود.

گوگل تمرکز جدیدی بر سرعت سایت دارد. برای مثال بخشی از ابتکار Core Web Vitals، حساسیت گوگل برای سرعت سایت را نشان می‌دهد. یک صفحه با سرعت لود پایین می تواند مشکل بزرگی برای bounce rate باشد. سرعت سایت بخشی از الگوریتم رتبه بندی گوگل است. گوگل می خواهد محتوایی را تبلیغ کند که تجربه مثبتی را برای کاربران فراهم کند. در نتیجه موتور جست و جو باید تشخیص دهد که یک سایت با چه سرعتی می‌تواند بهترین تجربه کاربری را ارائه دهد.

کاربران حقایق را سریع می‌خواهند! این بخشی از دلیلی است که گوگل کار زیادی را روی قطعه‌ های ویژه و الگوریتم های تخصصی انجام داده است.

ساخت

اگر بارگذاری صفحه شما بیش از 3 ثانیه طول بکشد، بازدیدکنندگان ممکن است خسته شوند و آن را ترک کنند. بهبود سرعت سایت برای اکثر متخصصان سئو یک سفر مادام العمر و همیشگی است. اما نکته مثبت این است که با هر اصلاح در سرعت سایت، باید شاهد افزایش تدریجی سرعت باشید. سرعت صفحات سایت خود را با استفاده از ابزارهایی مانند:

این پلتفرم ها توصیه‌هایی را برای سایت شما ارائه می‌کنند. مانند:

  1. بهینه سازی تصاویر
  2. کاهش اسکریپت‌های شخص ثالث
  3. استفاده از حافظه پنهان مرورگر

2. محتوای خودکفا، موثر بر bounce rate

گاهی اوقات محتوای شما به اندازه کافی کارآمد است که افراد می‌توانند به سرعت آنچه را که نیاز دارند دریافت کنند و از صفحه شما خارج شوند. این نکته می‌تواند یک دست آورد شگفت انگیز باشد. شاید شما به رویای بازاریاب محتوا دست پیدا کرده باشید و محتوای فوق‌ العاده‌ای ایجاد کرده‌ باشید، اما اگر حساب نشده کار کنید bounce rate خود را بالا می‌برید. نباید تعداد محتواهای کارآمد شما زیاد باشد. طوری که برای هر صفحه ایی از سایت تان، کاربر سریعا جواب خود را بگیرد و از صفحه شما بیرون بیاید.

همچنین ممکن است شما یک صفحه فرود داشته باشید که فقط از کاربر می خواهد یک فرم کوتاه را تکمیل کند. برای تعیین اینکه آیا bounce rate جای نگرانی هست یا نیست، باید به معیارهای زمان صرف شده در صفحه و میانگین مدت زمان جلسه در Google Analytics نگاه کنید. همچنین می توانید تست تجربه کاربری و تست A/B را انجام دهید تا ببینید آیا نرخ پرش برای صفحه لندینگ مشکل دارد یا خیر.

سئو سایت

اگر کاربر چند دقیقه یا بیشتر را در صفحه شما سپری کند، یک سیگنال مثبت به گوگل فرستاده می‌شود. مبنی بر اینکه صفحه شما را با جست و جوی کاربر مرتبط بوده. اگر کاربر کمتر از یک دقیقه را در صفحه سپری کند، یک پیام منفی به گوگل ارسال می‌کند. ممکن است در مورد یک صفحه فرود بهینه سازی شده با فرم CTA سریع باشد. پس باید پس از پر کردن فرم، همچنان کاربر را در سایت خود نگه دارید. به این صورت که خواننده را به خواندن برخی از پست های وبلاگ مرتبط خود ترغیب کنید.

3. مشارکت نامتناسب توسط چند صفحه

اگر مثال قسمت قبل را گسترش دهیم، ممکن است چند صفحه در سایت خود داشته باشید که به طور نامتناسبی در نرخ پرش کلی سایت شما نقش داشته باشند. گوگل در تشخیص این صفحات شبیه هم زرنگ است. اما تفاوت آن ها را تشخیص نمی‌دهد. اگر صفحات فرود شما CTA خوبی دارند و هدف کاربر را برآورده می‌کنند و باعث می شود که پس از انجام یک اقدام سریعاً از سایت شما بیرون بروند، به احتمال زیاد bounce rate خوبی دارید.

4. برچسب عنوان گمراه کننده و یا توضیحات متا

از خود بپرسید: آیا محتوای صفحه شما به طور دقیق با تگ عنوان و توضیحات متا شما خلاصه می شود یا نه؟ در غیر این صورت، بازدیدکنندگان ممکن است با تصور اینکه محتوای شما در مورد موضوع دیگری است وارد سایت شما شوند. وقتی متوجه شوند که از صفحه شما پاسخ مناسبی پیدا نمی‌کنند، به نقطه اول برمی‌گردند. محتوای صفحات خود را مرور کنید و تگ عنوان و توضیحات متا را مطابق با آن تنظیم کنید. یا اینکه محتوا را بازنویسی کنید تا به محتوای مناسب سوال کاربر برسید. همچنین می‌توانید بررسی کنید که Google چه نوع توضیحات متا را برای صفحه شما برای جستجوهای متداول ایجاد کرده است.

5. صفحه خالی یا خطای فنی

اگر نرخ پرش شما فوق‌ العاده بالا است و می‌بینید که افراد کمتر از چند ثانیه را در صفحه می‌گذرانند، احتمالاً صفحه شما خالی است! ارور 404 بروز می‌دهد یا در غیر این صورت به درستی بارگذاری نمی‌شود. به صورت دستی صفحات خود را چک کنید تا ببینید کدام یک از آن ها از خطای 404 رنج می‌برد. همچنین می‌توانید در Search Console در قسمت Coverage بررسی کنید تا مشکل را از دیدگاه Google کشف کنید. قبل از اینکه گوگل صفحه شما را به دلیل خطای 404 از نتایج جست و جو حذف کند، دست به کار شوید و این خطا ها را رفع کنید.

6. لینک بد از یک وب سایت دیگر

شما می‌توانید همه کارها را برای دستیابی به bounce rate نرمال یا پایین، از نتایج جستجوی ارگانیک انجام دهید و همچنان بانس ریت بالایی از ترافیک ارجاع خود داشته باشید! ممکن است سایت های ارجاع دهنده برای شما بازدید کنندگان غیر مجاز و غیر واقعی ارسال کند یا انکر تکست آن گمراه کننده باشد. گاهی اوقات این نتیجه کپی رایتینگ نامنظم سایت های دیگر است. ممکن است نویسنده یا ناشر در قسمت اشتباهی از نوشته خود به سایت شما لینک داده باشد. با نویسنده مقاله تماس بگیرید، در نهایت اگر نویسنده نتوانست مقاله را تصحیح و به روز رسانی کند، با ویرایشگر یا مدیر وب سایت تماس بگیرید. مودبانه از آنها بخواهید لینک سایت شما را حذف کنند یا به شیوه درست درج کنند.

متأسفانه، وب سایت ارجاع دهنده ممکن است سعی کنند با برخی از تاکتیک های منفی سئو، از روی کینه یا صرفاً برای سرگرمی، سایت شما را خراب کند. با رد کردن لینک سایت ارجاع دهنده bounce rate شما کاهش نمی‌یابد! اما به گوگل می گوید که لینک آن سایت را در تعیین کیفیت و ارتباط سایت شما در نظر نگیرد.

ساخت سایت

7. صفحه فرود وابسته یا سایت تک صفحه ای

اگر یک سایت تک صفحه ایی دارید، به حتم bounce rate بالایی دارید. مانند صفحه فرود برای کتاب الکترونیکی خود یا یک سایت برای نمونه کار ساده. برای چنین سایت هایی کاملا منطقی است که نرخ پرش بالایی داشته باشند. زیرا مخاطب جایی برای رفتن ندارد. به یاد داشته باشید که Google معمولاً می‌تواند تشخیص دهد که چه زمانی یک وب‌سایت کار خوبی انجام می‌دهد و قصد کاربر را برآورده می‌کند. حتی اگر به درخواست کاربر خیلی سریع پاسخ داده شود! نمونه چنین سایت هایی، وبسایت WhatIsMyScreenResolution.net است.

برای برنامه‌های تک صفحه‌ای یا SPA، می‌توانید تنظیمات تجزیه و تحلیل خود را طوری تنظیم کنید که بخش‌های مختلف یک صفحه را به‌عنوان صفحه‌ای متفاوت ببینید. یعنی قسمت های مختلف یا نرخ پرش را برای بازتاب بهتر تجربه کاربر تنظیم کنید.

ساخت سایت

8. محتوای با کیفیت پایین یا تحت بهینه

یکی دیگر از دلایل افزایش bounce rate، محتوای بی کیفیت است. نگاهی طولانی و جدی به صفحه خود بیندازید و از صادق ترین همکار یا دوست خود بخواهید آن را بررسی کند. ممکن است محتوای شما عالی باشد، اما شما آن را برای مخاطبان تان بهینه نکرده اید. در فهرست زیر مواردی را مشاهده می‌کنید که برای نوشتن یک محتوای کاربر پسند قابل توجه قرار می‌گیرد.

  1. از جملات ساده برای نوشتن استفاده می‌کنید؟ به عبارتی دیگر، برای دانش آموزان دبیرستانی مطلب می‌نویسید یا دانشجویان دکتری؟
  2. آیا محتوای شما با تگ عنوان بخش بندی شده؟ یا مطالب را پشت سر هم قرار می‌دهید؟
  3. به طور واضح به سوالات پاسخ می دهد؟
  4. آیا تصاویری برای فهم و تجسم بهتر کاربر در نظر گرفته اید؟
  5. در نظر داشته باشید که نوشتن برای وب با نوشتن برای انتشارات آفلاین متفاوت است.

مهارت‌های کپی‌نویسی آنلاین خود را تقویت کنید تا زمانی که مردم صرف خواندن محتوای شما می‌کنند افزایش دهید. احتمال دیگر این است که محتوای شما به طور کلی ضعیف نوشته شده است یا به سادگی چیزی نیست که مخاطبان به آن اهمیت می دهند. استخدام یک کپی رایتر آزاد یا استراتژیست محتوا به شما کمک کند ایده های خود را به محتوای قدرتمند تبدیل کنید.

9. UX بد یا زشت، عامل دیگری برای افزایش bounce rate

آیا مردم را با تبلیغات، نظرسنجی های پاپ آپ و دکمه های اشتراک ایمیل بمباران می کنید؟ ویژگی‌های CTA و مانند آن ممکن است برای تیم بازاریابی و فروش غیرقابل مقاومت باشد. اما استفاده بیش از حد از آنها می‌تواند باعث خروج بازدیدکننده از سایت شود. Core Web Vitals گوگل همه چیز را در مورد تجربه کاربر بیان می‌کند. آنها فاکتور های رتبه بندی هستند و بر شادی کاربر نیز تأثیر می گذارند.

آیا سایت شما برای پیمایش گیج کننده است؟

شاید بازدیدکنندگان شما به دنبال کاوش و جست و جو بیشتر باشند، اما وبلاگ شما فاقد کادر جستجو است. یا اینکه کلیک کردن روی آیتم های منو در گوشی هوشمند دشوار است. اطمینان حاصل کنید که از این اشتباهات رایج در طراحی اجتناب می کنید. از یک طراح وب یا UX کار حرفه ایی بخواهید که سایت را بررسی کند و اگر مشکلی وجود دارد به شما اطلاع دهد.

10. صفحه برای موبایل مناسب نیست

در حالی که می دانیم داشتن یک وب سایت سازگار با موبایل بسیار مهم است، اما این عمل هیچ وقت در دنیای واقعی رعایت نمی شود. ایندکس گوگل در سال آینده فقط به سایت های موبایل فرندلی توجه خواهد کرد. اما حتی در سال 2018، یک مطالعه نشان داد که تقریباً یک چهارم از وب سایت های برتر موبایل پسند نیستند. پس برای پایین آوردن bounce rate خود، به کاربران موبایل نیز اهمیت دهید.

وب‌سایت‌هایی که برای موبایل بهینه‌سازی نشده‌اند در دستگاه‌های تلفن همراه خوب به نظر نمی‌رسند. همچنین سریع بارگیری نمی‌شوند.

ساخت سایت

حتی اگر وب سایت شما با استفاده از اصول طراحی ریسپانسیو پیاده سازی شده باشد، باز هم ممکن است صفحه زنده برای کاربر، موبایل پسند نباشد. گاهی اوقات، هنگامی که یک صفحه در قالب تلفن همراه فشرده می شود، باعث می شود برخی از اطلاعات کلیدی به زیر صفحه منتقل شوند. گاهی اوقات، کاربران تلفن همراه به جای دیدن عنوانی که در serp جست و جو دیده اند، فقط منوی ناوبری سایت شما را می بینند.

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا