موبایل فرندلی

هر آنچه باید از الگوریتم های mobilegeddon و mobile friendly بدانید

الگوریتم موبایل گدون یکی دیگر از الگوریتم های معروف گوگل است که در 21 آوریل 2015 به رسمیت شناخته شد. این تاریخ رسمی چیزی بود که بسیاری از متخصصان سئو آن را “Mobilegeddon” می نامند. از نوامبر 2014، گوگل شروع به افزودن برچسب‌های سازگار با موبایل در رتبه‌بندی جستجو کرد. یعنی به کاربران تلفن همراه اجازه داد تا بدانند کدام سایت‌ها ریسپانسیو هستند و کدام‌ها نه. به‌ روز رسانی سازگار با موبایل به معنای تغییرات بزرگی در رتبه‌ بندی و نتایج جستجوی تلفن همراه بود.

وقتی در تلفن خود چیزی را در گوگل جستجو می کنید، ابتدا مشاغل سازگار با موبایل به شما نشان داده می شود، بنابراین قطعه دیگری به پازل SEO اضافه می شود. گوگل روزانه بیش از 3.5 میلیارد جستجو را در سراسر جهان انجام می دهد، به این معنی که هر روز حدود 2.8 میلیارد جستجو در تلفن های هوشمند انجام می شود.

الگوریتم موبایل فرندلی گوگل

mobile friendly، موبایل فرندلی چیست؟

دلیل راه اندازی الگوریتم موبایل گدون این بود که اطمینانی برای جست و جو های انجام شده در تلفن‌های همراه حاصل شود. الگوریتم موبایل گدون باعث شد وب‌ سایت‌ هایی که برای مشاهده در تلفن همراه کاملاً بهینه‌ سازی شده‌ اند، ابتدای صفحه SERP نمایش داده شوند. در نتیجه تجربه کاربری بسیار بهتری را برای افرادی که از طریق تلفن‌ همراه در گوگل جستجو می‌کنند، ایجاد می‌کند.

در اصل، صفحات وبی که طبق الگوریتم جدید گوگل «موبایل دوستانه» تلقی نمی شوند، دچار افت رتبه خواهند شد. همچنین شایان ذکر است که Mobile friendly وبلاگ های شخصی را در مقابل وب سایت های کامل قضاوت می کند. به عنوان مثال، برخی وب سایت ها ممکن است لندینگ پیج هایی داشته باشند که به درستی برای تلفن همراه بهینه نشده اند. در این صورت با جریمه مواجه می شوند. همچنین وبلاگ هایی که بهینه و ریسپانسیو شده اند، هیچ جریمه ای دریافت نکرده اند.

گوگل این پیام را در وبلاگ رسمی وب مستر مرکزی پست کرد. همانطور که گاهی اوقات الگوریتم های خود را شفاف می‌کنند. تفاوت بین موبایل‌ فرندلی بودن و نبودن یک سایت به شرح زیر است.

الگوریتم موبایل فرندلی هیچ منطقه خاکستری ارائه نمی کند. صفحات شما یا سازگار با موبایل هستند یا نیستند. هیچ نقطه و جایگاهی در این بین وجود ندارد.

وبلاگ رسمی گوگل

15 ماه آوریل، انتشار رسمی به‌ روز رسانی الگوریتم موبایل فرندلی بود. اما این پیام تنها اعلانی نبود که گوگل به وب‌ مسترها داد.

آیا mobile friendly، موبایل گدون بر نتایج جستجوی رایانه و تبلت تأثیر می گذارد؟

به طور خلاصه نه. به روز رسانی الگوریتم معروف به موبایل فرندلی فقط بر جستجوهای انجام شده در تلفن همراه تأثیر می گذارد. برای این منظور، جستجوهای انجام شده در تبلت ها (به عنوان مثال: iPad)، رایانه های رومیزی و لپ تاپ کاملاً تحت تأثیر به روز رسانی mobile friendly قرار نمی گیرند.

آیا موبایل فرندلی بر تبلیغات PPC یا نتایج جستجوی محلی تأثیر می گذارد؟

خیر. نتایج جستجوی تحت تأثیر موبایل فرندلی به همان ده نتیجه عادی و نرمال در هر SERP محدود می‌شود. تبلیغات Google و همچنین فهرست‌های محلی، که در برخی موارد از SERPS، جدا از 10 سایت ظاهر می‌شوند، تحت تأثیر mobile friendly قرار نمی‌گیرند. با این حال تمرین خوبی است که در این موارد یک هشدار به لیست کارهای خود روی سایت اضافه کنید. گوگل به این ویژگی شناخته شده است که نحوه عملکرد الگوریتم‌ هایش را با خبر رسانی جزئی یا بدون اطلاع تغییر می‌دهد. بنابراین باید برای جستجوهای موبایلی کاملاً بهینه باشید تا الگوریتم جدید را به آرامی خنثی کنید.

موبایل فرندلی چقدر تاثیر گذار است؟

در حالی که رسانه ها در مورد mobile friendly سروصدای زیادی به پا کردند، نتایج تا حدودی کمتر از توقع مخالفان گوگل بود. بسیاری از کاربران اینترنتی با خوشحالی پیش بینی می کردند که به روز رسانی الگوریتم جدید گوگل باعث زمین خوردن بسیاری از کسب و کار ها می شود. آن ها مقالاتی مثل

  • سئو مرده است.
  • mobile friendly تمام زحمات شما بر سایت تان را نابود می کند.
  • به ما پول دهید تا مشکلات مربوط به الگوریتم موبایل فرندلی را حل کنیم.
  • و …..

با این حال، اگر صادقانه بگوییم، ظهور mobile friendly با توجه به تمام صحبت هایی که از قبل مطرح شد، تا حدودی ضعیف بوده است.

در زمینه، به‌روزرسانی‌های گوگل، الگوریتم پاندا و پنگوئن به ترتیب 12 و 4 درصد از نتایج جستجو را تحت تأثیر قرار دادند. یک نظرسنجی که توسط Search Engine Roundtable انجام شد، نشان داد که 70 درصد از مدیران وب‌سایت‌ها یک هفته کامل پس از عرضه به‌روزرسانی الگوریتم موبایل فرندلی متوجه هیچ تغییر واقعی در وضعیت سایت خود نشدند.

Search Engine Roundtable

گوگل معتقد است که انتشار «mobile friendly» شاهد افزایش تقریباً 5 درصدی وب‌سایت‌های سازگار با موبایل بود. زیرا مدیران وب‌ سایت‌ ها تلاش می‌کردند تا از جریمه وحشتناک گوگل جلوگیری کنند. با این حال، گوگل همچنین اعلام کرده است که:

هدف ما جستجوی یک موضوع و به جواب رسیدن درست برای آن است. این مسئله همچنان یک سیگنال بسیار قوی برای رتبه بندی صفحات است. بنابراین حتی اگر صفحه ای با محتوای با کیفیت بالا سازگار با موبایل نباشد، همچنان می تواند رتبه بالایی داشته باشد.

گوگل
الگوریتم موبایل فرندلی
الگوریتم موبایل فرندلی گوگل
موبایل گدون
الگوریتم موبایل گدون گوگل

آیا کسی مورد ضربات پنالتی mobile friendly قرار گرفت؟

اکثر وب مسترها پس از mobile friendly هیچ تغییر شدیدی در SERP های خود مشاهده نکردند. با این حال تعداد زیادی از کاربران بزرگ متوجه شدند که در مورد الگوریتم موبایل اشتباه می کنند. کاربرانی از جمله:

  • Reddit
  • NBC Sports
  • ووگ
  • SongLyrics.com
  • بلومبرگ

چگونه بررسی می کنید که سایت شما برای جستجوهای موبایل در گوگل بهینه شده است؟

خوشبختانه، گوگل بررسی اینکه آیا صفحات وب آنها برای جستجوهای موبایل گوگل بهینه شده است را بسیار آسان کرده است. آنها ابزار ساده ای را به منابع search console خود اضافه کرده اند که به شما امکان می دهد URL صفحه ای را که می خواهید بررسی کنید، بچسبانید و روی Enter کلیک کنید. در عرض چند ثانیه، گوگل به طور کامل صفحه مورد نظر شما را قضاوت می کند. سپس، به شما می گوید که آیا این صفحه همان چیزی است که آنها آن را دوستدار موبایل می دانند یا خیر. مفیدتر از همه، اگر صفحه شما در آزمون «موبایل فرندلی» رد شود؛ این ابزار جدید از search console به شما اطلاع می دهد که چه تغییراتی باید در صفحه شما ایجاد شود.

بهترین راه ها برای بهینه سازی در برابر مجازات های mobile friendly

  1. پاک کردن سرفصل ها
  2. آسان شدن روند کلیک کردن روی دکمه ها
  3. پاراگراف ها را کوتاه نگه دارید
  4. فراخوان یا عنوان برجسته
  5. توضیحات مختصر در متا دیسکریپشن
  6. برچسب های طرحواره غنی و پربار
  7. طراحی تعاملی و ریسپانسیو برای سایت

بررسی مزایا و معایب سایت متناسب با الگوریتم موبایل فرندلی

مزایای سایت موبایل فرندلی شده

  1. می تواند به طور خاص برای کاربران تلفن همراه سفارشی شود.
  2. به طور کلی سازگارترین نسخه یک سایت برای موبایل است.
  3. طراحی آسان تر و ارزان تری دارد.
  4. بسیار انعطاف پذیر است. یک وب سایت ریسپانسیو در همه دستگاه ها کار می کند.
  5. این پیکر بندی توصیه‌ شده Google است.

معایب سایت متناسب با موبایل فرندلی:

  1. تعمیر و نگهداری مکرر از سایت
  2. ممکن است برای کار با مرورگرهای وب آینده نیاز به کار مجدد داشته باشد.
  3. هزینه اولیه گران تری دارد.
الگوریتم موبایل فرندلی و موبایل گدون
الگوریتم موبایل فرندلی گوگل
الگوریتم موبایل گدون
الگوریتم معروف موبایل فرندلی
5/5 - (6 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا