جستجو کردن
Close this search box.

خطای سرور (5xx) چیست و چگونه می توان آن را پیدا کرد+راهکار رفع خطاهای سمت سرور

خطای سمت سرور 5xx

فهرست مطالب

  • Server Error (5xx) چیست؟
  • چرا باید به خطاهای سرور 5xx اهمیت دهید؟
  • رایج ترین 5xx Server Errors عبارتند از
  • چگونه خطاهای سرور 5xx را پیدا کنیم؟
  • خطاهای سرور 5xx را در گزارش Crawl Stats گوگل سرچ کنسول پیدا کنید.
  • خطاهای سرور 5xx را در فایل های گزارش سرور خود پیدا کنید.
  • چرا خطای سمت سرور Server Error (5xx)، اتفاق می افتد؟ علل مشاهده این خطا
  • رفع خطای 500: اشکالات و به‌روزرسانی‌های کد اشتباه شده است.
  • رفع ارور 502 و 504: بک‌اند مرده است
  • درست کردن خطای 503: یک پلت فرم میزبانی ضعیف یا پیکربندی نادرست
  • با خطاهای سرور 5xx مقابله کنید
خطای سمت سرور
انواع خطاهای سری 5xx

Server Error (5xx) چیست؟

زمانی که سرور نتواند درخواست مشتری را با موفقیت انجام دهد، خطای سرور 5xx را نشان می دهد. 5xx به معنای هر کد وضعیت HTTP است که با 5 شروع می شود. بنابراین می تواند، خطاهای 500، 502 و 503 را پوشش دهد.

چرا باید به خطاهای سرور 5xx اهمیت دهید؟

خطاهای سرور 5xx یک مشکل بزرگ ایجاد می کنند. زیرا مستقیماً به تجربه بازدیدکننده سایت شما آسیب می رسانند. تصور کنید که یک فروشگاه اینترنتی دارید و بازدید کنندگان شما مدام این خطا های سرور را دریافت می کنند. آیا فکر می کنید آنها به تلاش خود برای خرید ادامه می دهند؟

نه، آنها به همسایگی می روند و از رقابت خرید می کنند.

عدم رعایت Server Error 5xx

از نظر موتور های جستجو مانند گوگل نیز اگر خطاهای سرور 5xx مداوم باشد، احتمالا شاهد کاهش مداوم در ترافیک ارگانیک سایت خود خواهید بود. خطاهای سرور 5xx یک تجربه کاربری بسیار ضعیف را ایجاد می کند. با این وجود خبر بدی برای عملکرد SEO شما نیز به حساب می آیند.

در این مقاله به این موضوع می پردازیم که:

  1. چرا خطاهای سرور 5xx برای سئو مضر هستند؟
  2. رایج ترین خطاهای سرور 5xx چیست؟
  3. چگونه بفهمیم سرور سایت شما آنها را برمی گرداند؟
  4. چه چیزی باعث این امر می شود و چگونه آنها را برطرف کنیم؟
  5. چرا هر خطای سرور (5xx) به عملکرد SEO شما آسیب می رساند؟

هنگامی که خزنده‌ های موتورهای جستجو به طور مداوم خطاهای سرور 5xx را هنگام خزیدن سایت شما دریافت می‌کنند، از کرول کردن و خزیدن بیشتر در سایت شما دست می کشند. چون می خواهند از اضافه کردن مشکلات عملکردی به سایت شما جلوگیری کنند. به عبارتی دیگر، ربات های خزنده گوگل؛ بودجه خزیدن سایت شما را کاهش می دهند. این باعث می شود که محتوای شما کندتر و دیر تر ایندکس شود.

اگر محتوای شما ایندکس نشده باشد، رتبه بندی نمی شود.

ساخت سایت

هر بازدید کننده ای که با این خطا از سایت شما رو به رو شود، مسلما تجربه کاربری ضعیفی خواهد داشت. بنابراین، هنگامی که خطاهای سرور 5xx ادامه پیدا می کند، گوگل شروع به “تخریب” URL های شما می کند. ممکن است موقعیت های پایین تر را به سایت شما اختصاص دهد، یا حتی آنها را به طور کامل از صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) حذف می کند.

وقتی صفحات برای خزنده ها در دسترس نباشد، ربات های گوگل نمی توانند آنها را (دوباره) ایندکس کرده و رتبه بندی کنند. آنها نمی دانند محتوا این صفحه از سایت شما در مورد چیست. در نتیجه این صفحات در نتایج جستجوی Google ظاهر نمی شوند.

نکته پایانی از خطای سرور 5xx:

شما می‌توانید بهترین محتوای دنیا و قوی‌ ترین لینک‌ ها را در سایت خود داشته باشید. اما اگر سایت شما دائماً از خطاهای سرور 5xx رنج می‌برد، رتبه‌ بندی بسیار سختی خواهید داشت.

خطای سمت سرور
رفع خطاهای ایجاد شده از سمت سرور

رایج ترین 5xx Server Errors عبارتند از:

خطای 500 یا خطای سرور داخلی: سرور در پردازش درخواست ها مشکل دارد. این ارور اغلب به مسائل فنی مانند اشکالات یا ناسازگاری های نرم افزار مربوط می شود.
ارور 502 یا دروازه بد: درخواست کاربر نمی تواند با موفقیت انجام شود. زیرا یک سرویس بالادستی (سرویسی که از آن انتظار پاسخ دارید) به درستی پاسخ نداده است. سرویس بالادستی می‌تواند روی همان سیستم یا سیستم دیگری اجرا شود. معمولاً از یک جزء CGI مانند PHP و یک جزء برنامه مانند یک CMS وردپرس تشکیل شده است.
خطای 503 یا سرویس در دسترس نیست: سرور به طور موقت در دسترس نیست ولی بعداً در دسترس قرار خواهد گرفت. خطای سرور 503، اغلب هنگام انجام تعمیر و نگهداری یا زمانی که سرور بیش از حد مشغول است استفاده می شود.
ارور 504 یا Gateway Timeout: این خطا زمانی رخ می دهد که یک سرور در جایی در امتداد زنجیره پاسخ به موقع از سرور بالاتر زنجیره دریافت نکند. مشکل کاملاً به دلیل ارتباط کند بین رایانه های بالادست ایجاد می شود. همانطور قسمت های بالاتر گفته شد، به خاطر داشته باشید که وب سرور شما نیز فقط یک دروازه است.
خطای 505 یا نسخه HTTP پشتیبانی نمی شود: این خطا زمانی رخ می دهد که سرور از پشتیبانی پروتکل HTTP که توسط کامپیوتر مشتری مشخص شده است خودداری کند. این می تواند ناشی از عدم تعیین صحیح پروتکل توسط کامپیوتر مشتری باشد. به عنوان مثال، اگر یک شماره نسخه نامعتبر مشخص شده باشد.
ارور 509 یا بیش از حد پهنای باند: وب سایت شما از محدودیت های پهنای باند اختصاص داده شده توسط سرور فراتر رفته است و بنابراین دیگر در دسترس عموم نیست. این خطا اغلب در محیط‌های میزبانی مشترک زمانی اتفاق می‌افتد که هجوم ناگهانی بازدید کنندگان و یا خزنده‌ها را تجربه می‌کنند.
خطای 524 یا یک مهلت زمانی رخ داد: Cloudflare CDN این خطای سرور را اختراع کرد و زمانی که سرور اصلی سایت شما به موقع پاسخ نمی‌دهد، آن را نشان می‌دهد. اگر CDN پاسخی دریافت نکند، نمی‌تواند به بازدیدکنندگان و خزنده‌ها پاسخی ارائه کند.
رایج ترین خطا های 5xx

چگونه خطاهای سرور 5xx را پیدا کنیم؟

واضح است که خطاهای سرور 5xx برای تجارت بد هستند، اما چگونه آنها را پیدا کنید؟ استفاده از گزارش‌ها در Google Search Console (GSC) و تجزیه و تحلیل فایل گزارش بسیار کاربردی می باشد.

نظارت شبانه روزی (24/7) روی سایت

اگر وب سایت شما برای کسب و کار شما حیاتی است، باید بدون وقفه آن را برای مشکلاتی مانند این خطا های سرور 5xx کنترل کنید. شما می خواهید در صورت بروز مشکل به شما هشدار داده شود. این دقیقاً همان کاری است که پلتفرم ContentKing انجام می دهد. تنها کافیست سایت خود را وصل کنید سپس، مانیتورینگ شروع می شود. هنگامی که مشکلی از بین می رود، از طریق Slack و یا ایمیل به شما خبر داده می شود.

خطاهای سرور 5xx را در گزارش Crawl Stats گوگل سرچ کنسول پیدا کنید

گزارش آمار خزیدن کنسول جستجوی گوگل به شما آماری در مورد سابقه خزیدن گوگل در وب سایت شما نشان می دهد. این گزارش لیست می‌کند که چه نوع فایلی بیشتر درخواست می‌شود و درخواست خزیدن آن‌ها چه هدفی داشت. (بازخوانی محتوا، یا کشف محتوای جدید و …).

خطاهای سرور 5xx را در فایل های گزارش سرور خود پیدا کنید

و در آخر، می‌توانید مستقیماً به منبع بروید. گزارشی از تمام درخواست‌های انجام شده و پاسخ سرور ، تحت عنوان فایل‌های گزارش سرور شما دریافت کنید. در حالی که دستیابی به فایل های گزارش سرور می تواند بسیار دشوار باشد، اما بسیار ارزشمند هستند. زیرا تصویر کاملی از تمام خطاهای سرور 5xx ارائه می دهند که سرور شما برگردانده است.

در پایان روز، گزارش‌های Index Coverage و Crawl Stats خلاصه‌ای هستند و به خطاهای سرور 5xx که Google دریافت کرده محدود می‌شوند.

ساخت سایت
5xx Status Codes
5xx Errors
5xx Server Errors
5xx Status Codes

چرا خطای سمت سرور Server Error (5xx)، اتفاق می افتد؟ علل مشاهده این خطا

هزاران دلیل وجود دارد که سرور شما یک خطای سرور 5xx را نشان دهد. خطاهای سرور 5xx در کلاس خود بسیار متفاوت هستند. بین این خطاها استانداردهای RFC و موارد مشابه وجود دارد. این به صلاحدید توسعه دهندگان است که انتخاب کنند کدام خطای سرور 5xx در زمان بروز خطای خاصی کاربرد بیشتری دارد.

علاوه بر این، مهم است که بدانید این خطاهای سرور ممکن است در سطوح مختلف رخ دهد، مانند:

  1. CDN (به عنوان مثال Cloudflare یا Akamai)
  2. وب سرور (به عنوان مثال آپاچی یا nginx)
  3. زبان برنامه نویسی (مانند php یا net. )
  4. برنامه ( به عنوان مثال وردپرس یا مجنتو )
  5. افزونه (به عنوان مثال یک افزونه بهینه سازی سرعت صفحه یا فرم تماس)

رفع خطای 500: اشکالات و به‌روزرسانی‌های کد اشتباه شده است

رایج ترین دلیل برای رخ دادن خطای 500 – Internal Server Error اشکالات کد است. مشتری درخواستی را ارسال می کند. در حالی که سرور در حال پردازش آن درخواست است، یک باگ باعث ایجاد مشکل می شود. در نتیجه سرور نمی تواند با موفقیت به درخواست پاسخ دهد. یکی دیگر از دلایل رایج برای خطای سرور 500 زمانی است که اجرای به‌ روز رسانی‌ ها اشتباه انجام گرفته است. به عنوان مثال، وقتی نسخه جدیدی از CMS شما منتشر می شود و آن را ارتقا می دهید، اما با برخی از افزونه های شما سازگار نمی شود.

بنابراین برای رفع خطاهای سری 5xx به توسعه دهندگان خود سرنخ هایی در مورد اینکه اشکال زدایی را از کجا شروع کنند ارائه دهید. تا جایی که ممکن است با جزئیات بیشتر توضیح دهید که چه چیزی اشتباه رخ داده است و کجا اشتباه شده است.

ساخت سایت

رفع ارور 502 و 504: بک‌اند مرده است

سرور شما احتمالاً با خطای 502 – Bad Gateway، یا 504 – Gateway Timeout می خواهد بگوید بک‌ اند سایت از کار افتاده است یا دچار مشکل شده. سرور شما برای ارائه یک صفحه به بک‌ اند خود متکی است. وقتی بک‌ اند پاسخ نمی‌دهد، پس نمی‌تواند چیزی تولید کند.

درست کردن خطای 503: یک پلت فرم میزبانی ضعیف یا پیکربندی نادرست

وقتی یک پلتفرم میزبانی ضعیف یا پیکربندی نادرست دارید، و سرور شما دیگر نمی تواند همه درخواست ها را انجام دهد، احتمالاً پاسخ 503 – Service Unavailable را برمی گرداند. شما می توانید قربانی موفقیت خود شوید زیرا کمپین روابط عمومی شما انبوهی از بازدید کنندگان را به سایت شما کشانده است. یا شاید خزنده ها سرکش شده اند و به طور مداوم سایت شما را چکش می کنند. هیچ راه حلی برای این موضوع وجود ندارد. بهتر است این موضوع را با توسعه دهندگان و ارائه دهنده هاست خود در میان بگذارید. راه حل مناسب به موقعیت خاص شما بستگی دارد و اغلب شامل ترکیبی از راه حل های فرعی است. از جمله:

  • پلتفرم هاست خود را ارتقا دهید.(مشخصات سرور خود را افزایش دهید).
  • فعال کردن کش cache.
  • استفاده از یک شبکه تحویل محتوا (CDN) را شروع کنید.
  • بهبود عملکرد کد.
  • و در مورد خزنده‌ های بد، می‌توانید یک راه‌ حل مدیریت ربات را پیاده‌ سازی کنید. robots.txt خود را طوری تنظیم کنید که خزنده‌های بد را کنترل کند (دستورالعمل تاخیر خزیدن). یا آنها را کاملاً خارج کنید (دستورالعمل غیرفعال کردن).

توجه داشته باشید که وضعیت خزنده ممکن است در نهایت منجر به خطای سرور (509 – فراتر از حد پهنای باند) شود.

sakhtesite

با خطاهای سرور 5xx مقابله کنید

در برخی مواقع با خطاهای سرور 5xx مواجه خواهید شد. آنچه که بیش از همه مهم است این است که به سرعت از آنها مطلع شوید و به سرعت با آنها برخورد کنید. اجازه ندهید خطاهای سرور 5xx به عملکرد سئوی شما آسیب برساند. وب سایت خود را به صورت شبانه روزی زیر نظر داشته باشید و از ابزارهای کنسول جستجوی Google و فایل های گزارش سرور خود برای بررسی و رفع اشکال استفاده کنید. در مورد دلیل دریافت این خطا های سرور 5xx ذهن خود را باز نگه دارید. به معنای واقعی کلمه هزاران دلیل ممکن وجود دارد، و آنها می توانند در سطوح مختلف در معماری سایت شما اتفاق بیفتند.

کدهای خطا 5xx
5xx error codes
5xx server errors
رایج ترین خطاهای سرور 5xx
5/5 - (13 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا