Indexing فرآیندی است که توسط آن، خزنده های گوگل اطلاعات و محتوایی را که در وب سایت ها پیدا می کنند را ذخیره و دسته بندی می کنند تا در SERP ها نمایش داده شوند.
چرا Indexing مهم است؟
اطمینان از بهینه سازی وب سایت شما برای ایندکس شدن ضروری است، زیرا تعیین می کند که آیا وب سایت شما در SERP ظاهر می شود یا خیر.
اگر سایت خود را به درستی بهینه نکرده باشید، ممکن است صفحات مهم ایندکس نشوند یا عناصری از وب سایت شما که نمی خواهید در SERP ها قابل کشف باشند نشان داده می شوند.
این به نوبه خود می تواند منجر به کاهش ترافیک سایت شما و رتبه پایین تر شود. یا ممکن است باعث شود محتوای تکراری و صفحات یتیم قابل مشاهده باشد.
این تأثیر منفی بر UX (تجربه کاربر) خواهد داشت و به طور بالقوه به عنوان تکنیک های کلاه سیاه تفسیر می شود که منجر به جریمه ها و کاهش اعتبار وب سایت می شود.
Indexing چگونه کار می کند؟
نمایه سازی زمانی اتفاق می افتد که خزنده های گوگل از پیوندی به پیوند دیگر می پرند و صفحات وب جدید را پیدا می کنند. آنها از نقشه سایت یا داده های ردیابی قبلی برای مکان یابی محتوا و اطلاعات استفاده می کنند.
سپس این اطلاعات را پردازش کرده و بر اساس طیف وسیعی از عوامل از جمله کیفیت محتوا، کلمات کلیدی، متا تگ ها و تعداد کلمات یک صفحه تجزیه و تحلیل می کنند. سپس این اطلاعات ذخیره می شود تا بعداً در SERP ها نمایش داده شود.
چگونه می توانید وب سایت خود را برای Indexing بهینه کنید؟
مهم است که اطمینان حاصل کنید که کار خزنده را تا حد امکان آسان می کنید و هیچ مانعی در راه قرار ندهید که مانع از ایندکس شدن سایت شما شود.
1. از کنسول جستجوی گوگل برای بررسی هرگونه مشکل خزیدن و Indexing استفاده کنید
این یک راه خوب برای بررسی اینکه آیا صفحات شما به طور مؤثر خزیده می شوند یا خیر است. اگر متوجه شدید که صفحات شما خزیده نمی شوند، می توانید مطابق با آن عمل کنید تا مطمئن شوید که صفحات مناسب در وب سایت شما به سرعت ایندکس می شوند.
2. یک نقشه سایت ایجاد و ارسال کنید
این اطمینان حاصل می کند که خزنده ها می توانند صفحات مناسب را در وب سایت شما پیدا کنند و از صفحاتی که نمی خواهید دیده شوند جلوگیری می کنند. در اینجا استفاده از متا تگ ربات و تگ های متعارف مهم است. همچنین به شما کمک می کند تا صفحاتی را که بیشترین اهمیت را دارند اولویت بندی کنید.
3. صفحاتی را که نمی خواهید خزنده ها فهرست شوند مسدود کنید
صفحات بی کیفیت برای سئو خوب نیستند. آنها UX را ضعیف می کنند، نرخ پرش را افزایش می دهند و زمان ماندن را کاهش می دهند. بنابراین، صفحاتی را با تگ بدون شاخص یا تغییر مسیر 301 مسدود کنید.
4. از لینک های داخلی استفاده کنید
ارائه یک شبکه خوب از لینک های داخلی به این معنی است که ربات های گوگل صفحات وب شما را سریعتر کشف می کنند و بودجه خزیدن شما را بر این اساس بهبود می بخشند.
5. فعال باشید
میتوانید با استفاده از کنسول جستجوی Google، وارد کردن نشانی اینترنتی که میخواهید ربات Google از آن بازدید کند، و واکشی را مستقیماً بر Indexing تأثیر بگذارید. این باعث می شود خزنده ها از سایت شما بازدید کنند و آن را به سرعت ایندکس کنند.
نیاز به نمایه سازی توسط موتورهای جستجو چیست؟
روزهای قبل از اینترنت را به یاد می آورید که برای یافتن یک لوله کش مجبور بودید به یک دایره المعارف مراجعه کنید تا در مورد جهان اطلاعات کسب کنید و در صفحات زرد جستجو کنید؟ حتی در روزهای اولیه وب، قبل از موتورهای جستجو، برای بازیابی اطلاعات مجبور بودیم از طریق دایرکتوری ها جستجو کنیم. چه پروسه زمان بری چگونه تا به حال صبر داشته ایم؟
موتورهای جستجو بازیابی اطلاعات را تا حدی متحول کرده اند که کاربران انتظار دارند پاسخ های تقریباً آنی به سؤالات جستجوی خود داشته باشند.
نمایه سازی موتور جستجو چیست؟
نمایه سازی فرآیندی است که در آن موتورهای جستجو اطلاعات را قبل از جستجو سازماندهی می کنند تا پاسخ های فوق سریع به پرس و جوها را فعال کنند.
جستجو در صفحات جداگانه برای کلمات کلیدی و موضوعات فرآیندی بسیار کند برای موتورهای جستجو برای شناسایی اطلاعات مرتبط خواهد بود. در عوض، موتورهای جستجو (از جمله گوگل) از یک شاخص معکوس استفاده می کنند که به عنوان شاخص معکوس نیز شناخته می شود.
شاخص معکوس چیست؟
یک نمایه معکوس سیستمی است که در آن پایگاه داده ای از عناصر متنی همراه با اشاره گرهایی به اسنادی که حاوی آن عناصر هستند، کامپایل می شود. سپس، موتورهای جستجو از فرآیندی به نام tokenisation استفاده می کنند تا کلمات را به معنای اصلی خود کاهش دهند، بنابراین میزان منابع مورد نیاز برای ذخیره و بازیابی داده ها را کاهش می دهند. این یک رویکرد بسیار سریعتر از فهرست کردن همه اسناد شناخته شده در برابر همه کلمات کلیدی و کاراکترهای مرتبط است.
نمونه ای از نمایه سازی معکوس
در زیر یک مثال بسیار اساسی است که مفهوم نمایه سازی معکوس را نشان می دهد. در مثال می توانید ببینید که هر کلمه کلیدی (یا نشانه) با ردیفی از اسناد مرتبط است که آن عنصر در آنها شناسایی شده است.
کلمه کلیدی Document Path 1 Document Path 2 Document Path 3
SEO example.com/seo-tips moz.com…
HTTPS deepcrawl.co.uk/https-speed example.com/https-future…
این مثال از نشانیهای وب استفاده میکند، اما بسته به ساختار موتور جستجو، ممکن است شناسههای سند باشند.
نسخه کش یک صفحه
علاوه بر ایندکس کردن صفحات، موتورهای جستجو ممکن است یک نسخه متنی بسیار فشرده از یک سند شامل تمام HTML و ابرداده را نیز ذخیره کنند.
سند ذخیره شده آخرین عکس فوری از صفحه ای است که موتور جستجو دیده است.
با کلیک بر روی فلش سبز کوچک در کنار URL نتایج جستجو و انتخاب گزینه ذخیره شده، می توان به نسخه کش یک صفحه (در گوگل) دسترسی پیدا کرد. همچنین، میتوانید از اپراتور جستجوی «cache:» Google برای مشاهده نسخه ذخیرهشده صفحه استفاده کنید.
بینگ همین امکان را برای مشاهده نسخه ذخیره شده یک صفحه از طریق یک فلش رو به پایین سبز رنگ در کنار هر نتیجه جستجو ارائه می دهد، اما در حال حاضر از عملگر جستجوی “cache:” پشتیبانی نمی کند.
PageRank چیست؟
“PageRank” یک الگوریتم گوگل است که به نام یکی از بنیانگذاران گوگل، لری پیج نامگذاری شده است (بله، واقعا!) این یک مقدار برای هر صفحه است که با شمارش تعداد پیوندهای اشاره شده به یک صفحه به منظور تعیین ارزش نسبی صفحه محاسبه می شود. به هر صفحه دیگر در اینترنت مقدار ارسال شده توسط هر پیوند جداگانه بر اساس تعداد و ارزش پیوندهایی است که به صفحه دارای پیوند اشاره می کنند.
PageRank تنها یکی از سیگنال های متعددی است که در الگوریتم رتبه بندی بزرگ گوگل استفاده می شود.
تقریبی از مقادیر PageRank ابتدا توسط Google ارائه شد اما آنها دیگر برای عموم قابل مشاهده نیستند.
در حالی که PageRank یک اصطلاح گوگل است، همه موتورهای جستجوی تجاری یک متریک معادل ارزش لینک را محاسبه و استفاده می کنند. برخی از ابزارهای سئو سعی می کنند با استفاده از منطق و محاسبات خود، رتبه صفحه را تخمین بزنند. برای مثال، Page Authority در ابزار Moz، TrustFlow در Majestic، یا URL Rating در Ahrefs. DeepCrawl دارای معیاری به نام DeepRank برای اندازه گیری ارزش صفحات بر اساس پیوندهای داخلی یک وب سایت است.
نحوه عبور رتبه صفحه در صفحات
صفحات، PageRank یا ارزش پیوند را از طریق پیوندها به صفحات دیگر منتقل می کنند. هنگامی که صفحه ای به محتوایی در جای دیگری پیوند می خورد، به عنوان رای اعتماد و اعتماد تلقی می شود، بدین صورت که محتوایی که به آن پیوند داده می شود به عنوان مرتبط و مفید برای کاربران توصیه می شود. تعداد این پیوندها و معیار معتبر بودن وب سایت پیوند دهنده، رتبه نسبی صفحه پیوند به صفحه را تعیین می کند.
رتبه صفحه به طور مساوی بین تمام پیوندهای کشف شده در صفحه تقسیم می شود. به عنوان مثال، اگر صفحه شما دارای پنج لینک باشد، هر پیوند 20 درصد از رتبه صفحه را از طریق هر پیوند به صفحات هدف منتقل می کند. پیوندهایی که از ویژگی rel=”nofollow” استفاده می کنند، رتبه صفحه را پاس نمی کنند.
اهمیت بک لینک
بک لینک ها سنگ بنای چگونگی درک موتورهای جستجو از اهمیت یک صفحه هستند. مطالعات و تست های زیادی برای شناسایی ارتباط بین بک لینک و رتبه بندی انجام شده است.
تحقیقات Moz در مورد بک لینک ها نشان می دهد که نتایج برای 50 پرس و جوی برتر جستجوی گوگل (~ 15000 نتیجه جستجو)، 99.2٪ از آنها حداقل 1 بک لینک خارجی داشتند. علاوه بر این، سئوکاران به طور مداوم بک لینک ها را به عنوان یکی از مهم ترین عوامل رتبه بندی در نظرسنجی ها ارزیابی می کنند. ایندکس