لینک شکسته (broken link) چیست؟ + بهترین روش برای حل آن

یک وب سایت بهینه شده به مرور زمان تعداد صفحات سایت خود را افزایش می دهد. این امری اجتناب ناپذیر است! محتواها، چه پست های وبلاگ، چه صفحات محصول و غیره باشد، همچنان انباشته خواهند شد. اغلب اوقات، محتوایی که چند سال پیش منتشر شده است فراموش می شود و برخی از این لینک یا به صفحه دیگری منتقل شده اند یا دیگر وجود ندارند! به چنین لینک هایی که وجود نداشته باشند یا خطای 404 نشان دهند، لینک شکسته (broken links) می گویند.

پاکسازی علت هرچه که باشد، broken links خطاهای ناامید کننده ای هستند که باید فوراً برطرف شوند. بیایید نگاهی به برخی از راه‌هایی بیندازیم که یک لینک شکسته می‌تواند بر سایت شما تأثیر بگذارد. بخشی از وظایف روزانه کارشناس SEO است. ممکن است broken links تاثیر کمی داشته باشند! اما در سئو، هر تعداد بهینه سازی مهم است. این بهینه سازی ممکن است شامل بازگشت به یک پست از وبلاگ منتشر شده، از 5 سال پیش فقط برای جایگزینی یک لینک باشد. کار بسیار آسانی به نظر می رسد. اما گاهی اوقات ممکن است طاقت فرسا باشد. زیرا ممکن است خیلی سریع روی هم جمع شوند! در ادامه با ما همراه باشید تا بدانید این لینک های شکسته چگونه بر سئو تاثیر می گذارند و چگونه باید با آنها برخورد کنید.

broken links در وب سایت شما از دو جهت می توانند مضر باشند.

  1. لینک های شکسته تجربه کاربری بدی را ایجاد می‌کنند. وقتی کاربران روی لینک ها کلیک می‌کنند و به خطاهای 404، یا بن بست می‌رسند، ناامید می‌شوند و ممکن است هرگز برنگردند.
  2. broken links تلاش‌های سئوی شما را بی‌ارزش می‌کنند. لینک‌های شکسته جریان ارزش لینک را در سراسر سایت شما محدود می‌کنند. این نکته بر رتبه‌ بندی تأثیر منفی می‌گذارد.

برای جلوگیری از این مشکلات احتمالی، باید به طور دوره ای لینک های خراب و شکسته در کل وب سایت خود را بررسی کنید. بنابراین در اینجا یک راهنمای جامع برای کمک به شما در یافتن و تعمیر broken links در سراسر وب سایت خود آورده شده است.

لینک های شکسته لینک های موجود در یک صفحه وب به یک صفحه دیگری هستند، که به دلایل مختلف دیگر قابل دسترسی نیستند. شایع ترین دلیل این است که صفحه ای که به آن لینک داده شده، دیگر وجود ندارد (خطای 404). دلایل دیگر عبارتند از غلط املایی در URL، محدودیت دسترسی مالک وب سایت به صفحه، یا مشکل داشتن وب سایت در سرور هستند. لینک های شکسته نیز می توانند لینک های داخلی یا لینک های خروجی باشند.

  • صفحه مورد نظر در وبسایت منتقل شده است یا دیگر وجود ندارد.
  • یک URL نامعتبر برای پیوند توسط مالک صفحه وب وارد شده است.
  • صفحه وب لینک شده از وب سایت حذف شده است.

علت هرچه که باشد، لینک های شکسته خطاهای ناامید کننده ای هستند که باید فوراً برطرف شوند. بیایید نگاهی به برخی از راه‌هایی بیندازیم که یک broken link می‌تواند بر سایت شما تأثیر بگذارد. خطا های ناامید کننده ای که باید فوراً برطرف شوند.

چه چیزی باعث شکستگی لینک ها می شود؟

broken links آنهایی هستند که شما را به صفحه‌ای می‌رسانند که «خطای 404» دارد. متداول‌ترین دلایلی که باعث شکستگی لینک‌ها می‌شوند عبارتند از:

  1. تغییر نام یا جابجایی یک صفحه وب و فراموش کردن تغییر پیوندهای داخلی
  2. پیوند دادن به محتوایی (PDF، ویدیوها و غیره) که منتقل یا حذف شده است
  3. پیوند دادن به صفحه شخص ثالث، و عدم اطلاع از زمان تغییر URL یا انتقال صفحه

تشخیص broken links

افزونه ها و نرم افزارهای زیادی وجود دارد که به شما امکان می دهد خطاهای 404 و لینک های شکسته را جستجو کنید. مشخص شده است که برخی از آنها غیرقابل اعتماد هستند، زیرا تمایل دارند که یک cpu hog باشند و سرعت وب سایت و حتی رایانه شما را کاهش دهند. بهترین روشی که ما برای شناسایی لینک های شکسته در وب سایت شما توصیه می کنیم، استفاده از سرچ کنسول گوگل است.

برای انجام این کار ساده باید:

  1. وارد حساب Google خود شوید که به وب سایت شما لینک شده است.
  2. به سرچ کنسول گوگل بروید.
  3. روی حساب کاربری خود کلیک کنید.
  4. در نوار کناری سمت چپ، به منوی کشویی با عنوان “Crawl” بروید.
  5. بر روی “Crawl Errors” کلیک کنید.
  6. روی پیوند کلیک کنید و می‌توانید اطلاعات دقیق مربوط به پیوند شکسته را مشاهده کنید.

برای رفع لینک های خراب، ابتدا باید آنها را پیدا کرد. راه های مختلفی برای یافتن لینک های شکسته در وب سایت شما وجود دارد. یکی از آنها استفاده از گوگل وبمستر تولز است. در بخش «خطاهای خزیدن»، می‌توانید broken links را در وب‌سایت خود پیدا کنید. با این حال، پیوندهای شکسته به صفحات خارجی را نمی‌تواند پیدا کند. گزینه دیگر این است که یک فیلتر سفارشی در حساب Google Analytics خود برای صفحه خطای 404 خود تنظیم کنید تا بتوانید تعداد بازدیدهای آن را پیگیری کنید. همچنان، این روش هم به شما کمک نمی کند پیوندهای خارجی شکسته را ردیابی کنید.

broken link را پیدا کنید

تعدادی ابزار وجود دارد که می توانید از آنها برای شناسایی broken links استفاده کنید که بسیاری از آنها رایگان هستند.

تجزیه و تحلیل ترافیک گوگل

Google Analytics یک ابزار رایگان عالی برای ردیابی عملکرد وب سایت است. همچنین برای یافتن آسان لینک های شکسته مفید است. ابتدا وارد حساب کاربری گوگل آنالیتیکس خود شوید و روی تب Behavior کلیک کنید. سپس «محتوای سایت» و بعد «همه صفحات» را انتخاب کنید. مطمئن شوید که دوره ارزیابی را برای مدت زمانی که می خواهید به آن نگاه کنید، تنظیم کنید. اگر پیوندهای خراب را به صورت ماهانه بررسی می کنید، بازه زمانی خود را روی آخرین ماه تنظیم کنید. سپس تنظیمات پیشرفته و 404 را پیدا کنید و روی آن ها کلیک کنید تا متوجه صفحه های 404 خود در آن بازه زمانی بشوید.

انواع پیوندهای ناموجود یا شکسته (broken links)، صفحه خطای 404 را راه اندازی می کنند.

ساخت سایت

گوگل آنالیتیکس امکان تنظیم هشدارهای ایمیلی را برای دریافت گزارش های لینک شکسته به طور منظم و همچنین صدور جزئیات broken links ارائه می دهد. به یاد داشته باشید که redirect و اصلاح لینک های شکسته یک فرآیند مداوم است. برای یک وب سایت متوسط، یک بار در ماه یک چرخه مناسب است.

نرم افزار Xenu

یکی دیگر از ابزارهای رایگانی که ما توصیه می کنیم Xenu Link Sleuth است. بعد از اینکه نرم افزار Xenu را نصب کردید و ابزار را باز کردید، به File – Check URL بروید و دامنه وب سایت خود را وارد کنید. علامت کادر با نام «بررسی پیوندهای خارجی» را بردارید و برای اجرای آنالیز روی «OK» کلیک کنید. توجه داشته باشید که اگر اولین بار است که از Xenu استفاده می‌کنید، ممکن است تکمیل گزارش کمی طول بکشد. پس صبور باشید!

رفع خرابی لینک های خارجی

لینک خارجی هر لینکی از وب سایت شما به وب سایت دیگر است. بسیاری از وب‌مسترها این اشتباه را مرتکب می‌شوند که فکر می‌کنند لینک‌های خارجی شکسته اهمیتی ندارند!!! زیرا به نرخ پرش خود یا زمان روی معیارهای سایت آسیب نمی‌رسانند. با این حال، لینک های خارجی شکسته هنوز برای وب سایت شما فاجعه آمیز هستند. به کاربران می گوید که شما قابل اعتماد نیستید. تعداد زیاد لینک های خارجی شکسته نیز سیگنال هایی را به گوگل ارسال می کند که سایت شما قدیمی است و می تواند برای رتبه بندی مضر باشد.

تعمیر لینک های خارجی شکسته نسبتاً آسان است. شما دو گزینه دارید:

  1. فقط لینک شکسته را به طور کامل حذف کنید.
  2. broken links را با یک لینک معتبر جایگزین کنید.

علت هرچه که باشد، لینک های شکسته خطاهای ناامید کننده ای هستند که باید فوراً برطرف شوند.

رفع خرابی لینک های داخلی

برخلاف پیوندهای خارجی، شما کنترل کاملی بر پیوندهای داخلی دارید. با راه اندازی روش های مناسب، می توانید از لینک های شکسته در وب سایت خود جلوگیری کنید. اگر یک لینک خراب در وب سایت خود پیدا کنید، مشکل بزرگی است. این به سئوی شما آسیب می رساند، باعث کاهش اعتماد می شود و نرخ تبدیل شما آسیب می بیند. 4 راه برای رفع شکستگی لینک های داخلی وجود دارد.

1. آیا اشتباه تایپی در url دارید؟

یکی از دلایل رایج شکستن لینک های داخلی اشتباهات تایپی در url است. ببینید آیا خطای 404 به دلیل غلط املایی است، آن را برطرف کنید. مشکل حل شد!

2. صفحه را دوباره واقعی کنید

این بهترین راه حل برای رفع لینک های شکسته از نظر سئو است. به خصوص اگر صفحه از دست رفته دارای بک لینک هایی باشد که به آن اشاره می کنند. با این حال، این به معنای کار بیشتر است. شما باید صفحه را دوباره ایجاد کنید. و در برخی موارد، ایجاد مجدد صفحه حذف شده منطقی نیست. مثلاً اگر صفحه برای محصولی باشد که دیگر ارائه نمی کنید.

3. تغییر مسیر یا redirect

استفاده از ریدایرکت های 301 روشی است که گوگل برای رفع لینک های داخلی خراب توصیه می کند. در حالت ایده آل، شما به صفحه ای با محتوای مرتبط هدایت می شوید. مانند یک پست مرتبط یا یک صفحه دسته یا برچسب. فقط به عنوان آخرین راه حل به صفحه اصلی تغییر مسیر دهید. redirect پیوندهای داخلی شکسته کمی زمان می برد، اما باعث می شود که لینک جریان پیدا کند و بازدیدهای بیشتری از صفحه برای شما به ارمغان بیاورد. این روش برای سئوی شما خوب است.

4. broken links را حذف کنید

این ساده ترین روش برای مقابله با لینک های داخلی شکسته است. نکته منفی این است که شما فرصتی برای افزایش بازدید از صفحه، زمان حضور در سایت و ارسال بک لینک را از دست می دهید. broken links را فقط در صورتی حذف کنید که واقعاً برای سایت شما مهم نیست.

داده ها را تجزیه و تحلیل کنید و تصمیم بگیرید که به کدام صفحات باید هدایت شوند

بعد از کلی آماده سازی به مرحله مهم می رسیم. هم گوگل آنالیتیکس و هم Xenu لیستی از لینک هایی که ممکن است خراب شده باشند را به ما می دهند. اما قبل از اینکه آنها را ریدایرکت کنید، ابتدا باید صفحات و دلایلی که ممکن است به درستی کار نمی کنند را تجزیه و تحلیل کنید.

از بخش گوگل آنالیتیکس، می بینیم که همه لینک های شکسته یکسان ایجاد نمی شوند. برخی از لینک ها بازدید می شوند در حالی که برخی دیگر بازدید نمی شوند. بسیاری از موارد broken links یا بازدید از یک URL سرگردان تنها یک بار اتفاق می افتد. این URL ها ممکن است محصول خطای انسانی یا شخصی باشد که URL نادرست را در نوار آدرس تایپ کرده است. با این حال، پیوندهای شکسته با بازدیدهای متعدد، احتمالاً ارزش زمان و تلاش برای تعمیر را دارند، زیرا به سئو کمک می‌کنند (حتی اگر خطای انسانی باشد)! همچنین، می توانیم به صفحه اصلی دامنه تغییر مسیر دهیم. در پایان، ما فقط پیوندهایی را با تعداد زیادی بازدید و آنهایی که دارای قانون ایجاد خطای اساسی هستند ریدایرکت می کنیم.

با broken links به جز ریدایرکت چه کار کنیم؟

تایپ درست URL
برای برخی از لینک ها، ما به راحتی می توانیم URL صحیح را پیدا کنیم و داده ها را در صفحه گسترده پر کنیم
برای پیوندهای دیگر، می‌توانیم یک URL آزمایشی در آنجا قرار دهیم و آن را با رنگ دیگری برجسته کنیم.
روش های مختلف برخورد با broken link

گزارش Xenu این مزیت را دارد که نشانی‌های اینترنتی که در تجزیه و تحلیل شما ثبت شده‌اند به دلیل خطای تایپ نمایش داده نمی‌شوند. تمام پیوندهای نشان داده شده در Xenu در واقع پیوندهای موجودی هستند که در سایت وجود دارند. اما ممکن است این URL ها همچنان حاوی خطاهای کاراکتری باشند.

تاثیر broken link بر سئو

بحث در مورد اینکه لینک های شکسته دقیقا چه تاثیری بر سئوی شما دارند ادامه دارد. گوگل اعلام کرده است که داشتن یک یا دو broken link در سایت شما به رتبه تان لطمه نمی زند، اما تاثیر خود را به روش های دیگر نشان می دهد.

لینک های شکسته خزنده های موتورهای جستجو را در مسیر خود متوقف می کنند

خزنده ها مثل بچه های کوچک شلوغی هستند که انرژی خود را به سرعت تمام می‌کنند. چون آنها مقداری مشخصی اینترنت برای اسکن سایت شما دارند. بنابراین وقتی با یک لینک خراب مواجه می شوند، خزیدن آن صفحه را متوقف می کنند و به صفحه بعدی می روند، یعنی صفحه ای که broken link ندارد.

broken link منجر به کاهش ترافیک وب سایت می شود

اگر کاربر با broken link مواجه شود، احتمالاً از ادامه دادن به صفحات دیگر دلسرد می شود. با صرف زمان کمتر در سایت شما، الگوریتم های موتورهای جستجو فرض می کنند که سایت شما محتوا یا اطلاعات با کیفیتی را در اختیار بازدید کنندگان قرار نمی دهد. در نتیجه رتبه پایین تری ایجاد می‌کند.

تجربه‌ی کاربر

همه ما در مقطعی با یک پیوند شکسته مواجه شده ایم. این یک تجربه ناامید کننده است. فرقی نمی‌کند که ما را از پرداخت صورت‌ حساب یا تماشای ویدیوی یک بچه پاندا منع کند! دفعه بعد که از آن سایت بازدید می‌کنیم به یاد خواهیم آورد. یعنی اگر روزی برگردیم.

کاربران سایت هایی را که قوی کار کرده اند و شکستگی ندارند را ترجیح می دهند

جای تعجب نیست اگر یک سایت که پر از آشفتگی و broken link است و کاربران را از انجام یک کار باز می دارد، باعث مهاجرت آنها به سایتی می‌شود که کار می کند. ایجاد اعتماد زمان می برد، اما از دست دادن لینک تنها یک لحظه طول می کشد.

درآمد از دست رفته

لینک های شکسته موانعی در فرآیند تبدیل هستند. مهم نیست که چقدر زمان و انرژی و پول برای جذب مشتریان به سایت خود صرف کرده اید. اگر نتوانند به نقطه تبدیل برسند، تمام تلاش شما هدر خواهد رفت.

خبرهای بد به سرعت پخش می شوند

از دست دادن مشتریان یک فاجعه است. نه تنها درآمد آنها را از دست می دهید، بلکه نزدیک ترین دوستان آنها را نیز از دست خواهید داد. KISSmetrics محاسبات را انجام داد و 44 درصد از کاربران به دیگران درباره یک تجربه آنلاین بد خواهند گفت.

نتیجه، با لینک های شکسته (broken links) چگونه برخورد کنیم؟

به صورت ماهانه سایت خود را چک کنید تا هر گونه خطای 404 را مشاهده کنید. پس از بررسی اینکه چرا در سایت خود دچار خطای 404 شدید، اقدام به حل و فصل آن کنید. به ارور های 404 این اجازه را ندهید، که روی سایت و زحمات شما تاثیر منفی بگذارند.

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا