فید چیست؟ (RSS FEED)

فید (Rss Feed) چیست وچگونه از آن استفاده کنیم؟

فید (Feed) (FEED) جریانی از محتوا است که در زبان ما به آن (خبرمایه) یا (خوراک) هم گوییند. کاربران وب با استفاده از فید (Feed) میتوانند به راحتی به اطلاعات روز مهم و مورد نیاز خود به راحتی دسترسی داشته باشند.

فید (Feed) وب سایت (همچنین به عنوان RSS شناخته می شود) یک راه آسان برای شما است که به طور خودکار در وب سایت هایی که دوست دارید از آخرین مطالبش با خبر شوید استفاده میکنید.

به جای اینکه مجبور شوید به وب‌سایت‌ها بروید تا ببینید آیا مقاله یا ویژگی جدیدی نوشته‌اند یا خیر، می‌توانید از فید (Feed) وب‌سایت استفاده کنید تا هر بار که سایت چیز جدیدی دارد به شما اطلاع دهد.

چرا باید از فید (Feed)ها (Feeds) استفاده کنیم؟

به این فکر کنید که به مطالب یک سری وبلاگ ها علاقه نشان داده ایدچند وبلاگ به خصوص را بخوانید و یا از آخرین اخبار روز دنیا مثلا در مورد سیاست و اخبار روز، پزشکی یا فناوری مطلع باشید.

برای مطالعه مطالب مورد نیاز خود مجبور هستید که خودتان وقت بگذارید و سایت های مورد نیاز را باز کرده و چک کنید و اگر مطلب جدید وجود داشت مطالعه کنید.

در صورتی که این کار اصلا ساده نخواهد بود و بسیار وقت‌ شما را خواهد گرفت. شما باید هر روز زمان زیادی در انتظار باز شدن صفحات اینترنتی بنشینید و تازه اصلا هم معلوم نیست که وبلاگ مورد نظر شما به‌روز شده باشد یا نه، پستی منتشر کرده باشد یا نه!

فید (Feed) قصه ی ما اینجا وارد بازی میشه و با تنظیمات مخصوص به خود تمام اطلاعات مورد نیاز شما را از هر سایتی که بخواهید در اختیار شما قرار خواهد داد.

چطور از فید (Feed) استفاده کنیم و فید بخوانیم؟

طیف وسیعی از اخبار خوان های مختلف در دنیای وب موجود است. برای یافتن محبوب ترین محصولات نیاز به جست و جوی بیشتری دارد چرا که بسته به سیستم، سلیقه و راحتی شما هر کدام میتواند متفاوت باشد همچنین نصب بسیاری از آنها رایگان است و نیازی به هزینه های گزاف نخواهید داشت.

به طور کلی باید برنامه ای مانند News Reader را با یک صفحه وب که از RSS پشتیبانی می کند مانند My Yahoo را در دست داشته باشید تا بتوانید از اطلاعاتش استفاده کنید.

این فید (Feed)ها از سایت های انتخابی در رایانه شما نمایش داده خواهد شد و تنها کاری که باید انجام دهید این است که فید (Feed)هایی را که می خواهید انتخاب کنید، به عنوان مثال، فید (Feed) سایت ایمنا.

به عبارتی ساده تر اگر تمامی پارامتر های یک وبسایت را کنار بگذاریم و فقط مطاب آن سایت را در نظر بگیریم تمام مطالب میشود فید (Feed) سایت، به عبارت دیگر فید (Feed)، نسخه ای فقط از متن سایت‌ها و وبلاگ‌ها هست.

راه‌های خواندن فید (Feed)، خیلی زیاد هستند. شما می‌توانید با نصب یکی از ابزار های فید (Feed) مطالب مورد نیاز خود را مستقیم از خود ابزار بخوانید یا اینکه فید را از طریق ایمیلتان دریافت کنید.

با این همه فید (feed) خوان یا خبرخوان اکستنشن گوگل Google Reader، در میان فیدخوان‌ها محبوبیت زیادی دارد و آمارها هم نشان می‌دهند که روز به روز تعداد بیشتری از مردم به استفاده از Google Reader روی می‌آورند.

آموزش استفاده از فید (feed) خوان گوگل

۱- مرورگر اینترنتی خود را باز کنید: جای هیچ نگرانی نیست با همه مرورگرهای رایج می‌توان از گوگل ریدر استفاده کرد، تفاوتی نمی‌کند که اینترنت اکسپلورر داشته باشید یا اپرا یا کروم یا فایرفاکس که با این همه من به شخصه در درجه اول استفاده از مرورگر فایرفاکس و دوم کروم را به شما توصیه می‌کنیم.

۲- با مرورگرتان اکستنشن گوگل را باز کرده و اگر تا به حال حسابی در گوگل برای خود نساخته اید، یک حساب برای خود ایجاد کنید.

بعد از ساخت یک حساب جیمیل نام کاربری و پسورد خودتان را بدهید تا وارد گوگل ریدر بشوید. تبریک میگم شما دارای یک فید (Feed) برای خواندم مطالب مورد نیاز خود هستید.

خب مرحله بعدی باید بریم سراغ اضافه کردن فید های مورد نیاز خود برای دریافت اطلاعات حالا باید یاد بگیرید که آدرس فید سایت های مورد نظر خودتان را چگونه پیدا کنید؟!

1 -ابتدا باید به سایت های مورد نظر خود بروید و در صفحه سایت آدرس خروجی فید سایت را پیدا کنید. باید دقت کنید و در سایت مورد نظرتان کلماتی مانند فید، RSS، خوراک یا تصاویری مثل تصاویر زیر پیدا کنید:

اگر تصاویر بالا را در سایت مورد نظر پیدا کردید، کافی است، آدرسی را که در این تصاویر یا لینک‌ها به آن اشاره دارند را کپی کنید و وارد گوگل ریدر کنید. بلد نیستی؟ غمیت نباشه الان برات توضیح میدم!

2- با یک روش دیگر هم می‌توانید، فید سایت را پیدا کنید، اگر از مرورگر فایرفاکس یا اپر استفاده می کنید، به نوار آدرس توجه کنید، آیکون فید سایت را در انتهای نوار آدرس خود خواهید یافت (نوار آدرس یا همان آدرس بار به قسمتی گفته میشود که شما هنگام جست و جو آدرس وبسایت ها را مانند www.google.com را در آن مینویسید). کافی است، روی این آیگون کلیک کنید و به فید سایت برسید و تمام.

3- خود افزونه گوگل ریدر هم خیلی از مواقع میتواند بصورت خودکار برای شما آدرس فید feed وبسایتی که در آن قرار دارید را با اجازه شما اضافه کند.

در موارد زیادی می‌تواند به صورت خودکار، آدرس فید را برایتان پیدا کند. کافی است در مرحله ۴ (مرحله بعدی) به جای آدرس فید، آدرس وبلاگ را به گوگل ریدر بدهید.

۴- حالا باید فید را به خورد گوگل ریدر بدهیم، در ستون سمت چپ گوگل ریدر و در قسمت بالا روی Add a Subcription کلیک کنید:

کادری مانند کارد زیر ظاهر خواهد شد، در این کادر می توانید آدرس سایت را وارد کنید تا خود گوگل ریدر دنبال آدرس فید بگردد و یا بصورت دقیق آدرس فید خود را وارد کنید و بعد از آن روی دکمه Add‌ کلیک کنید و کمی صبر کنید.

شما مشترک فید سایت مورد نظر شده‌اید و قسمت بیشتر کار را انجام داده‌اید. از این به بعد نوشته‌ها و پست‌های تازه به صورت خودکار وارد گوگل ریدر می‌شوند و شما می‌توانید آنها را به راحتی مطالعه کنید.

حالا مراحلی را که باهم مرور کردین را برای دیگر سایت‌ها و وبلاگ‌های مورد نیاز خودتان انجام بدهید. بله من هم قبول دارم! شاید مشترک شدن فید همه سایت‌ها و وبلاگ‌های مورد نیاز شما، در روزهای اول خیلی خیلی وقت‌گیر باشد، اما به نتیجه کار فکر کنید، تصور کنید که چه میزان در روزهای بعدی می‌توانید در وقت و انرژی و هزینه خودتان صرفه‌‌جویی کنید! و چه راحت میتوانید آخرین اخبار مورد علاقه خودتان را مطالعه کنید.

حالا بیایید جزئیات بیشتری را با هم بررسی کنیم

بعد از انتخاب فید مورد نظر خودتون میتوانید آنها را بعد از زیاد شدنشان پوشه بندی کنید. مانند فایل های دسته بندی شده در سیستم شخصیتان میتوانید به فید های اضافه شده هم نظم بدهید.

با این کار در مطالعه فید ها خیلی منظم تر عمل میکنید مثلا شما می‌توانید فید همه سایت‌های فناوری اطلاعات را در یک فایل جداگانه ذخیره کنید.

برای دسته بندی کردن فید های مورد نیاز خود بعد از مرحله اشتراک گذاری هر فید از سایت مورد نظر با خودتون، روی Feed Setting کلیک کنید:

حالا با کلیک روی گزینه New Folder، یک فایل جدید برای اطلاعات خودتون بسازید و نامی برای آن به دلخواه یا مرتبط با محتویاتش انتخاب کنید:

با این عملی که انجام دادین فید های مورد نظرتان وارد یک پوشه می‌شوند. حالا اگر به ستون سمت چپ گوگل ریدر نگاه کنید، می‌بیند که پوشه جدیدی با نام انتخابی شما ساخته شده و فیدتان داخل فایل مورد نظر قرار دارد:

همین کار رو برای فید های مورد نظر دیگرتون انجام بدین و به فیدهایتان سرو سامانی بدهید و برای مطالعه هر دسته از فیدها کافی است روی پوشه مورد نظر آنها در ستون سمت چپ گوگل ریدر کلیک کنید.

خب الان یک مساله دیگری ممکنه برای شما پیش بیاید که بعد از خواندن مطالب آنها در لیست شما باقی بماند و برای شما ایجاد مزاحمت کند.

ای این که شما مطالب جدید را فقط مشاهده کنید وباید از گزینه New items کلیک کنید.

برای آگاهی از این که چند مطلب خوانده نشده داریم فقط کافیه به کنار پوشه های دسته بندی شده نگاه کنیم در این قسمت بصورت عددی مطالب خوانده نشده را به شما نمایش خواهد داد. همچنین اگر فیدی حاوی مطلب تازه باشد، به صورت بولد دیده خواهد شد و در غیر این صورت فونت آن معمولی است.

خب اگر مطالبی را ببخواهید برای خود ذخیره کنید و در زمان دیگری به سراغ آن بروید باید چکار کنیم؟ جواب سوالتان پیش ماست در قسمت زیر هر پست، گزینه‌ای برای ستاره‌دار کردن مطالب جالب وجود دارد که میتوانید برای بعد آن را مطالعه کنید:

با کلیک بر روی ستاره، مطلب مورد نظر شما ستاره‌دار می‌شود. و برای دسترسی شما می‌توانید کلی مطالب جالبی را که آنها را ستاره‌دار کرده‌اید با کلیک بر روی Starred items ببینید:

برای به اشتراک گذاشتن مطالبتون میتوانید: با کلیک بر روی گزینه Share در زیر هر مطلب، می‌توانند آن مطلب را در گوگل ریدر خود داشته باشید. متقابلا شما هم با کلیک روی Friend’s shared items خواهید توانست مطالب به اشتراک گذاشته توسط آنها را ببینید.

با کلیک بر روی share with note، می‌توانید مختصری در مورد هر مطلب اظهار نظر کنید و نظر دلخواه خودتون رو بنویسید. مثلا بنویسید که چرا مطلب برایتان جالب بوده یا اینکه مثلا با نظر نویسنده مخالف هستید همچنین دوستان شما می توانند این نظرات شما را در کنار مطلب ببینید.

شما میتوانید هر مطلبی را که دوست داشتید لایک کنید. با این کارتون هم نویسنده مطلب را تشویق می‌کنید و هم دیگران خوانندگان را متوجه خوبی یا اهمیت نوشته می‌کنید. همچنین میتوانید فونت و ظاهر گوگل ریدر را به سلیقه خودتان تغییر دهید.

شما میتوانید با کمک مرورگر فایرفاکس به راحتی ظاهر صفحه خود را تغییر دهید و گوگل ریدر خود را زیباتر کنید. برای تغییر ظاهر گوگل ریدر افزونه ای به نام استایلیش را نصب کنید.

پنجره‌ای ظاهر می‌شود، کمی صبر کنید و بعد روی Install کلیک کنید:

بعد از تکمیل نصب، روی Restart Firefox کلیک کنید:

بعد از باز شدن مجدد فایرفاکس، نصب افزونه استایلیش به اتمام می‌رسد. حالا به مرحله بعد بروید.

حالا بر روی گزینه Load in stylish کلیک کنید:

حالا در پنجره‌ای که ظاهر می‌شود، روی save‌ کلیک کنید:

کار به اتمام می‌رسد و گوگل ریدر شما کاملا ظاهرش عوض شده است

سخن پایانی: مطمئن باشید که اختصاص دادن زمان وب‌گردی یک روز برای انجام دادن همه کارهای بالا کافی است. از فید نترسید، اطمینان داشته باشید که بعد از چند روز کار با گوگل ریدر و فید، چنان با فید خو خواهید گرفت که نمی توانید کنارش بگذارید.

راهنمایی که نوشته شد، تنها حاوی مطالب مهم‌تر و ضروری برای کار با فید و گوگل ریدر بود. کار با گوگل‌ریدر جزئیات بیشتری دارد و به علاوه راه‌های دیگری هم برای مطالعه فید وجود دارد. این راهنما بیشتر برای آشنایی مقدماتی شما با فید است.

البته توجه داشته باشید که راه‌های خواندن فید بسیار زیاد هستند و شما می‌توانید به غیر از گوگل ریدر از شیوه‌های دیگر هم استفاده کنید. مثلا:

می توانید مشترک ایمیلی فیدها بشوید و در وبلاگ ها ایمیلتون را بگذارید تا ایمیلی از آخرین مطالب برایتان ارسال شود. می توانید از این سرویس‌ها هم برای خواندن فید استفاده کنید: netvibes، newsgator و bloglines.

4.7/5 - (4 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا