جستجو کردن
Close this search box.

آموزش دریافت اینماد تصویری

آموزش دریافت اینماد

فهرست مطالب

آموزش دریافت اینماد ، نماد اعتماد الکترونیکی (یا همان E-Namad) یک لوگوی نمادی است که برای تایید صلاحیت و هویت فروشگاه‌ های اینترنتی (و فقط و فقط فروشگاه‌های اینترنتی) ارائه می‌ شود. در حقیقت دریافت اینماد باعث می‌ شود که خریداران سایت شما بتوانند به شما اعتماد کنند.

اینماد چیست ؟

نماد اعتماد الکترونیکی نشانه‌ ای است که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به فروشگاه‌های اینترنتی معتبر داده می‌شود. فروشگاه‌های اینترنتی سایت‌هایی هستند که شرح مختصری از کالا یا خدمات خود را به کاربران نشان می‌دهند و کاربر با پرداخت کردن هزینه‌ی لازم توسط درگاه‌های پرداخت اینترنتی می‌تواند از خدمات مورد نظر خود بهره‌مند شود.

از آنجایی که فرآیند خرید و تحویل کالا به صورت مجازی انجام می‌شود، بنابراین کاربر باید پیش از اقدام کردن به خرید از صحت خدماتی که فروشگاه اینترنتی ارائه می‌دهد اطمینان حاصل کند و اینجاست که اهمیت دریافت اینماد معنا پیدا می‌ کند. این نماد بعد از بررسی وب‌ سایت و احراز هویت مالک حقیقی یا حقوقی و با هدف اعلام صلاحیت فروشگاه‌ اینترنتی به مدت ۱ سال به صاحب آن داده می ‌شود.

انواع لوگوی اینماد

اعتبار و کیفیت سایت‌ ها در دریافت اینماد با ستاره‌ها نشان داده می‌شوند. تعداد ستاره‌های بالاتر، نشان دهنده سطح بالاتر اعتماد و کیفیت بهتر عملکرد وب‌سایت است. انواع نماد الکترونیکی به شرح زیر است:

  1. نماد موقت: نماد موقت برای سرعت بخشی به فرآیند اخذ اینماد است و به سایت‌های فروشگاهی با حداقل معیارهای موجود داده می‌شود.
  2. نماد دائم یک ستاره: پس از اعطای نماد موقت، فروشگاه جهت دریافت نماد دائم بررسی می‌شود. کسب‌‌ و‌ کارها برای دریافت نماد دائم، باید مجموعه‌ای از معیارها را داشته باشند تا تأیید شوند که در ادامه مطلب آن‌ها را آموزش می‌بینیم.
  3. نماد دائم دو ستاره: بعد از اینکه نماد دائم یک ستاره شما صادر شد، میتوانید با راه اندازی ssl سایت‌تان، نمادتان را به دوستاره تغییر دهید.
استعلام نماد الکترونیکی

شرایط دریافت اینماد

برای دریافت لوگوی اینماد لازم است شرایط زیرا را داشته باشید:

  1. عرضه کالا یا خدمات در سایت :نماد اعتماد الکترونیکی تنها به سایت‌هایی که خرید و فروش در آن انجام می‌شود، تعلق می‌گیرد. اگر صرفاً در سایت خود درباره محصولات یا خدمات‌تان اطلاع رسانی کرده‌اید و امکان سفارش‌گیری آنلاین وجود ندارد، نیازی به دریافت اینماد ندارید (و البته برای چنین سایتی اینماد صادر نمی‌شود).همچنین توجه داشته باشید باید برای دامنه یا زیردامنه‌ای که خرید در آن صورت می‌گیرد، درخواست اینماد کنید.
  2. درج قیمت محصولات یا خدمات :یکی دیگر از شرایط اخذ اینماد درج مشخصات محصولات یا خدمات، از جمله قیمت و تعرفه کالای عرضه شده در سایت است. همچنین ارائه اطلاعات خرید در قالب پیش فاکتور یا سبد خرید الزامی می‌باشد.
  3. صاحب امتیاز دامنه :امتیاز دامنه سایت باید به نام فرد درخواست دهنده نماد اعتبار باشد. و امتیاز دامنه متقاضیان حقوقی، باید به نام شرکت و یا یکی از اعضای هیئت مدیره آن ثبت‌ شده باشد.
  4. تایید صلاحیت :برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی باید صلاحیت فردی شما از سمت پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا تایید شود. در حالت عادی نیازی نیست به صورت حضوری مراجعه کنید؛ نتیجه استعلام تایید صلاحیت در پرونده نماد در سامانه ثبت می‌شود و از طریق ایمیل برای‌ تان ارسال خواهد شد.
  5. حداقل سن 18 سال :شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیکی داشتن 18 سال تمام است. در صورتی که متقاضی کمتر از 18 سال داشته باشد، ارائه حکم رشد از دادگاه الزامی می‌باشد. در قوانین قدیم برای دریافت اینماد، آقایان نیاز به داشتن کارت پایان خدمت داشتند که در قوانین جدید این موضوع مشاهده نشده و بدون نیاز این مدرک هم اینماد برای شما صادر می‌شود.

مدارک لازم جهت دریافت اینماد

  • متقاضیان حقیقی
  1. تصویر مجوز فعالیت (در صورت وجود)
  2. تعهدنامه شخصیت حقیقی
  • متقاضیان حقوقی (تجاری /غیرتجاری)
  1. تصویر آگهی روزنامه رسمی
  2. تصویر اصل اساس‌نامه
  3. آگهی آخرین تغییرات آدرس (در صورت وجود)
  4. آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره (در صورت وجود)
  5. آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت (در صورت وجود)
  6. تعهدنامه شخصیت حقوقی
  7. تصویر پروانه /مجوز فعالیت
  • متقاضیان دولتی

تصویر نامه در سربرگ رسمی سازمان با امضای مقام مسئول مربوطه مبنی بر تعلق وب ‌سایت به دستگاه دولتی مزبور.

دردسر های دریافت اینماد

به‌طور کلی در مقایسه با سایر فعالیت‌های اداری، فرایند گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی سختی زیادی ندارد، تنها کافیست این آموزش را تا انتها مطالعه کنید تا مراحل لازم برای این کار را یاد بگیرید.

میانگین زمان دریافت اینماد

با توجه به زمانی که صرف تأیید آدرس، شماره تماس محل فعالیت کسب‌ و کار اینترنتی و استعلام صلاحیت فردی می‌شود،‌ در صورتی که در اسرع وقت نسبت به رفع نواقص اعلامی از سوی کارشناسان اقدام کنید، ظرف مدت هفت الی ده روز نشان اعتماد الکترونیکی اعطا خواهد شد.

هزینه دریافت اینماد

هزینه‌هایی که برای دریافت اینماد در گذشته نیاز به پرداختشان داشتید، شامل یک 35 هزار تومان برای دریافت بسته پستی حاوی تعهدنامه و همچنین هزینه‌های مربوط به دفتر اسناد رسمی و کپی برابر اصل شده مدارک بود.

اما به تازگی قوانین جدیدی در مرکز توسعه تجارت ثبت شده که طبق آن، باید در ابتدا و بعد از آن به صورت دوسالانه، 175 هزار تومان جهت دریافت نماد پرداخت کنید. علاوه بر این یک هزینه 17 هزار تومانی جداگانه هم برای ارسال محموله پستی در نظر گرفته شده است.

حضور فیزیکی در دریافت اینماد

تا همین یکی دوسال پیش باید مدارک هویتی خودتان را به یکی از دفاتر اسناد رسمی می ‌بردید تا هویت‌ تان تأیید شود. اما در قوانین جدید فقط کافی است طبق دستورالعمل‌ها، از محل کار یا منزل ‌تان شماره‌های تلفن و… را تأیید کنید. بنابراین دیگر نیاز به مراجعه حضوری به هیچ محلی را ندارید.

مراحل دریافت اینماد

خب، به سراغ مراحل دریافت اینماد می رویم. در اولین مرحله، وارد سایت enamad شوید:

راهنمای دریافت اینماد

طبق تصویر بالا، گزینه کسب و کارها در منو را انتخاب و از زیرمنو باز شده ثبت نام و ورود به پنل کاربری را انتخاب کنید. در صفحه جدیدی که برایتان باز می‌شود باید روی دکمه ایجاد حساب کاربری کلیک کنید.

مراحل دریافت اینماد

بعد از انتخاب گزینه گفته شده، صفحه بالا نمایان می‌شود. در این فرم، نوع شخصیت را روی شخصیت حقیقی قرار دهید و در ادامه یک ایمیل، یک شناسه کاربری دلخواه (id) و یک رمز امن در کادرهای گفته شده وارد کنید. در انتها هم بعد از نوشتن پاسخ سؤال گفته شده، تیک دو گزینه انتهایی را بزنید.

بعد از پر کردن تمامی فیلدها باید تأیید را انتخاب کنید. سپس برای تأیید ایمیل‌ به ایمیلتان بروید و آنجا روی لینکی که از طرف سایت اینماد برای شما ارسال شده کلیک کنید تا عضو این سایت شوید. حالا دوباره وارد سایت اینماد شده و با انتخاب گزینه ورود، از همان منو کسب و کارها، وارد سایت شوید. در صورتی که تمامی این مراحل را به درستی انجام دهید، داشبورد سایت اینماد (تصویر پایین) برای شما به نمایش در می‌آید.

داشبورد سایت اینماد

لیست فروشگاه های اینترنتی دارای اینماد

طراحی داشبورد اینماد، برخلاف بیشتر سایت‌های دولتی و غیرخصوصی، کاربر پسند است و مشکل خاصی در کار با آن وجود ندارد. در قدم اول باید گزینه مشخص شده در تصویر بالا، «تکمیل اطلاعات» را انتخاب و بعد از آن روی گزینه «تکمیل فرم اطلاعات» بروید.

اینماد دیجی کالا

در صفحه جدید باید اطلاعات ساده‌ای مثل نام، نام خانوادگی، محل سکونت، اطلاعات تماس و… را وارد کنید. دقت داشته باشید که شماره همراه وارد شده باید به نام شخص متقاضی دریافت اینماد باشد. بعد از تأیید کردن این اطلاعات به سراغ فرم بعدی در همان منو کسب و کارِ داشبورد، به نام «بارگذاری مدارک» بروید. (تصویر پایین)

هزینه دریافت اینماد

در این بخش باید از تمامی مدارک خواسته شده عکس بگیرید و با استفاده دکمه روبروی هر فیلد آن را بارگزاری کنید. دقت داشته باشید که در صورت بی کیفیت بودن تصاویر روند دریافت اینماد سایت به تعویق می‌افتد.

در این بخش باید با وارد کردن شماره تلفن و طبق توضیحات شماره تلفن همراهتان را تأیید کنید. این روند برای تأیید شماره ثابت هم وجود دارد که باید طبق توضیحات ساده‌ای که در همین صفحه نوشته شده اقدام شود. در آخر صفحه پایین بعد از تأیید هر دو شماره به شما نمایش داده می‌شود.

تاییدیه فنی اینماد

افزودن دامنه در دریافت اینماد

در ادامه بار دیگر به منو سمت راست رفته و گزینه کسب و کار و سپس «افزودن دامنه» را انتخاب کنید.

افزودن دامنه در دریافت اینماد

در صفحه باز شده که تصویر آن در بالا مشخص است، اطلاعاتی که از شما خواسته را وارد کنید. در ضمن گزینه «غیر صنفی» را در بخش نوع فعالیت انتخاب کنید.

در ادامه کمی صفحه را به پایین اسکرول کنید. در این بخش باید اطلاعاتی مثل شماره تماسِ کسب و کار و بقیه موارد خواسته شده را وارد کنید. در صورتی که کسب‌و‌کارتان محل مخصوصی ندارد، از آدرس و شماره‌های منزل استفاده کنید. در ضمن فیلد «سامانه اعتبار سنجی» را روی سامانه شهروند قرار دهید و سپس از طریق نقشه پایین صفحه، محل کسب و کار یا منزلتان را مشخص کنید.

تکمیل اطلاعات افزودن دامنه در دریافت اینماد

در نهایت دکمه نارنجی رنگ (دریافت کد رهگیری آدرس پستی) را انتخاب کنید تا وارد سایت پست شده و هزینه 17 هزار تومانی ارسال محموله را پرداخت کنید. (بعد از این کار، یک بسته پستی به آدرسی که وارد کرده‌اید ارسال و صرفا تحویل خودتان یا یکی از بستگان درجه یک‌تان خواهد شد که طبق دستورات نوشته شده در بسته باید برای احراز هویت و محل اقدام کنید.)

از سایت پست به همان صفحه قبل برگردید، در انتهای صفحه یک نام کاربری به همراه رمز مشخص شده‌ وجود دارد. شما باید یک اکانت عادی (خریدار) در سایتتان با همین نام و رمز بسازید تا کارشناسان اینماد بتوانند با استفاده از آن سریعا روند خرید و فروش سایت شما را تست کرده و ادامه فرآیند را انجام بدهید.

مراحل تکمیلی دریافت اینماد

مراحل تکمیلی برای دریافت اینماد

باز به سراغ منو کسب و کار داشبورد و این بار گزینه «تأییدیه فنی» بروید. در این بخش قرار است شما ثابت کنید مدیر سایتی هستید که برای آن درخواست دریافت اینماد ثبت شده. راه‌های مختلفی در مقابلتان برای احراز این موضوع وجود دارد. از جمله دریافت یک کد فعالسازی که به ایمیل سایت (info@example) ارسال می‌شود، یا قرار دادن تگ متا در بخش head سایت و… که تمامی آن‌ها با توضیحات کاملی همراه هستند. پیشنهاد ما استفاده از همین راهکار متاتگ است.

بعد از احراز، در منو کسب و کار یک گزینه به نام تکمیل فرم نظر سنجی به شما نمایش داد می‌شود. این فرم نظرسنجی را هم پر کنید. البته تکمیل آن تفاوتی در روند دریافت اینماد تان ندارد و از اطلاعاتش برای اهداف مجموعه مرکز توسعه تجارت استفاده می‌شود.

بررسی کارشناس برای دریافت اینماد

اگر تمامی مراحل گفته شده را به خوبی انجام دادید، به منو کسب و کار و زیرمنو وضعیت چک لیست کسب و کار بروید.

بررسی کارشناس برای دریافت اینماد

در صفحه باز شده لیستی از فعالیت‌ها و نکاتی که باید در سایت شما رعایت شده باشد نمایش داده می‌شود. اگر تمامی آنها به طور کامل اجرا شده، گزینه “ارسال جهت بررسی توسط کارشناس” را انتخاب کنید. دقت کنید که حتی در صورت وجود نداشتن یکی از این نکات در سایت، دریافت اینماد تان چند روز به تعویق می‌افتد.

نوار منو دریافت اینماد

بعد از انتخاب گزینه گفته شده، بین دو تا سه روز بعد کارشناس جواب بررسی را برای شما ارسال می‌کند که در نوار بالایی داشبورد به شما نمایش داده می‌شود. در صورت تأیید کارشناس، باید به سراغ متن تعهد نامه از طریق گزینه مدیریت کسب و کار بروید.

تعهد نامه دریافت اینماد

روی گزینه تعهدنامه کلیک کنید، مفاد آن را مطالعه و در نهایت تأییدش کنید. بعد از این نوبت به پرداخت هزینه 175 هزار تومانی دریافت اینماد می‌رسد.

هزینه برای دریافت اینماد

از طریق گزینه پرداخت در صفحه بالا؛ وارد صفحه درگاه بانکی شده و این هزینه را پرداخت کنید، حالا اینماد شما آماده است!

دریافت ستاره های اینماد

همانطور که در ابتدای مقاله هم گفتیم، نماد اعتماد دارای 3 حالت بی ستاره، یک ستاره و دوستاره است. احتمالا در ابتدای صدور، نمادتان بی ستاره است.

دریافت اینماد ستاره دار

می‌توانید از گزینه مدیریت کسب و کار وارد صفحه بالا شده و “فعال شدن نماد یک ستاره” را انتخاب کنید. بعد از حدود یک تا سه روز نماد یک ستاره شما فعال می‌شود.

ssl در دریافت اینماد

در صورتی که ssl سایتتان فعال است می‌توانید در همین صفحه و به همین صورت، برای دریافت اینماد دوستاره هم اقدام کنید. در ادامه توضیحات بیشتری در مورد ssl به شما می‌دهیم:

دریافت ssl

همانطور که پیش‌ تر اشاره شد برای دریافت اینماد دو ستاره باید گواهی امنیت SSL داشته باشید.

گواهی امنیت SSL چیست؟ پروتکل (SSL (Socket Secure Layer ، یک استاندارد وب برای کد کردن اطلاعات بین کاربر و وب سایت است. اطلاعاتی که توسط یک اتصال SSL مبادله می‌شوند، به صورت کد شده ارسال می‌شوند و بدین ترتیب اطلاعات از دزدیده شدن یا استراق سمع محافظت می‌شوند. SSL برای شرکت‌ها و مشتریان این امکان را فراهم می‌کند تا بتوانند با اطمینان اطلاعات خصوصی‌شان را مانند شماره کارت اعتباری، محرمانه ارسال کنند.

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا